Начин на приготвяне
Разрязваме всяка пилешка пържола наполовина. Оставяме ги за момент настрани.
Правим маринатата: смесваме хубаво тайландската паста, натрошената скилидка чесън, куркумата, чилито, водата, пилешкия бульон и фъстъченото олио. Добавяме подготвените пилешки пържоли в маринатата и ги поставяме в хладилник за минимум 1 час.
Загряваме плочата на барбекюто и слагаме маринованите пилешки пържоли, като ги печем за около 6 минути от всяка страна или по наша преценка. Сервираме ги с тайландска салата. Перфектните пилешки пържоли на барбекю по тайландски за нашата трапеза.
Забележка: можем да направим паста от кориандър, като счукаме в хаванче 3 с.л. нарязан пресен кориандър, 2 скилидки чесън и 1 ч.л. черен пипер на зърна.