Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли на барбекю по тайландски

Пилешки пържоли на барбекю по тайландски

Пилешки пържоли на барбекю по тайландски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
27 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • пилешки пържоли - 500 г без кожа, от пилешки гърди
  • за маринатата
  • паста от кориандър - 3 с.л. тайландска
  • чесън - 1 скилидка натрошена
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • чили - 1/2 ч.л. на прах
  • вода - 1 с.л.
  • пилешки бульон - 2 ч.л. на прах
  • фъстъчено олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме всяка пилешка пържола наполовина. Оставяме ги за момент настрани.

Правим маринатата: смесваме хубаво тайландската паста, натрошената скилидка чесън, куркумата, чилито, водата, пилешкия бульон и фъстъченото олио. Добавяме подготвените пилешки пържоли в маринатата и ги поставяме в хладилник за минимум 1 час.

Загряваме плочата на барбекюто и слагаме маринованите пилешки пържоли, като ги печем за около 6 минути от всяка страна или по наша преценка. Сервираме ги с тайландска салата. Перфектните пилешки пържоли на барбекю по тайландски за нашата трапеза.

Забележка: можем да направим паста от кориандър, като счукаме в хаванче 3 с.л. нарязан пресен кориандър, 2 скилидки чесън и 1 ч.л. черен пипер на зърна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: