Начин на приготвяне
Нарежете месото на ленти с ширина около 5 мм и ги сложете в плитка чиния. Смесете сока от лайм със соевия сос, джинджифила и стритите люти чушки. Запазете 3 с.л. от маринатата, а към останалата смес добавете водата.
Сипете маринатата върху месото и разбъркайте. Покрийте чинията и я оставете в хладилник за около 30 минути до 2 часа, като разбърквате от време на време.
Загрейте скарата на среден огън. Междувременно смесете в малка тенджерка кокосовото мляко, фъстъченото масло и запазените 3 с.л. от маринатата.
Оставете сместа да ври на тих огън, като непрекъснато бъркате. Намалете силата на огъна и варете до 4 минути или докато сосът се сгъсти. Поддържайте го топъл.
Отцедете месото и хвърлете маринатата. На всяко шишче нанижете по 3-4 ленти от месото, като редувате със зелен лук. Печете на загрята скара до готовност. Поднесете с топлия фъстъчен сос в отделна купичка.