Начин на приготвяне
Тази тайландска рецепта за патица се приготвя с печена или варена патица, която можете да купите от супермаркет или да заделите от друго ястие, само изпечените или варени гърди и да приготвите сос към тях.
Изсипете кокосовата сметана в уок или тиган за сос и оставете да къкри 2 минути, като бъркате непрекъснато, докато кокосовото масло започне да се отделя.
Добавете къри пастата, рибния сос, палмовата захар и накъсани листа на тайландски див лимон (или лимонова трева, ако нямате). Оставете да къкри още 2 минути.
Добавете патицата и зелен боб (или грах, патладжана). Всеки път можете да редувате зеленчуците. Оставете да заври. След това добавете кокосовото мляко и оставете да къкри 5 минути.
Добавете ананаса и чери доматите и оставете да къкри за 2 минути. След това добавете гроздето (ако използвате) и листата на сладък босилек.
Изключете котлона и сервирайте гарнирано с останалите листа от див тайландски лимон (каффир), сладък босилек и няколко лъжици гъсто кокосово мляко.
Сервирайте патица по тайландски с ориз на пара.
Добър апетит!