Патица с маслини

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921329736
Патица с маслини1 / 2
03/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • патица - 1 бр. (около 1.5 кг)
  • домати - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • зехтин - 180 г
  • маслини - 300 г едри (черни и зелени)
  • дафинови листа - 2 бр.
  • канела
  • карамфил
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • розмарин
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистената и подсушена патица се нарязва на порционни парчета. Загрейте зехтина на дъното на дълбока тенджера и запържете порциите патешко месо равномерно от всички страни. Налейте виното и намалете огъня. Оставете да се задушава за кратко.

През това време настържете доматите, нарежете лука на ситно. Изсипете всички зеленчуци при патицата, добавете подправките и маслините, както и 2 ч.ч. гореща вода.

Оставете да се задушава на умерен огън под похлупак за 70 минути. Махнете капака и оставете да ври още 20 минути, докато цялата излишна течност не се изпари и не остане само на мазнина.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: