Печено пиле по тайландски

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Печено пиле по тайландски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пиле - 1.5 кг
  • кориандър - 100 г пресен
  • лайм - 1 бр. + 4 листа от kaffir lime
  • лимонова трева - 2 стръка, нарязана
  • олио
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилето под студена течаща вода и го подсушете много добре.

Смесете накъсания кориандър, нарязаната лимонова трева и лаймовите листа и ги сложете в пилето.

Завържете краката на пилето, подпъхнете крилцата и шията, за да не загорят по време на печенето.

Сложете пилето върху намазнена решетка с тава отдолу с гърдите нагоре. Намажете го много добре с олио и го посолете. Долейте в тава вода до 1 см.

Зaгрейте фурната и печете пилето за около 1 и 1/2 часа, като покриете с фолио, след като изтече - печете 1 час.

Извадете ароматната плънка от пилето и го поднесете цяло с резенчета лайм.

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: