Начин на приготвяне
Слагаме 8 бамбукови шишчета във вода, за да се напоят. Почистваме агнешкия бъбрек от разни ципи и кожи и го нарязваме на хапки.
Смесваме в купичка зехтина, наситнения дафинов лист и ситно нарязаните скилидки чесън. Слагаме хапките от бъбрека вътре и мариноваме в хладилник за около 20 минути.
Нарязваме филето на пилешки хапки, а лука на резенчета. Изцеждаме маринованите хапки от бъбрека и запазваме маринатата. Нанизваме последователно на шишчетата парченца от лука, бъбрека, пилешкото месо и шунката.
Намазваме леко с мазнина загрятата скара на барбекюто и печем готовите пилешки шишчета за около 5-10 минути, в зависимост от нашите предпочитания. Обръщаме ги често, за да не загорят, а по време на печенето намазваме с маринатата и сухото шери.
Поднасяме вкусните пилешки шишчета по фермерски по желание с меден сос.