Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Шишчета»Пилешки шишчета по фермерски

Пилешки шишчета по фермерски

Пилешки шишчета по фермерски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"По желание поднесете пилешките шишчета по фермерски с меден сос"

Необходими продукти

  • агнешки бъбрек - 100 г
  • чесън - 3 скилидки - ситно нарязани
  • дафинов лист - 2 бр наситнени
  • зехтин - 3 с.л.
  • пилешко филе - 400 г
  • пушена шунка - 150 г
  • кромид лук - 2 глави малки
  • сухо шери - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме 8 бамбукови шишчета във вода, за да се напоят. Почистваме агнешкия бъбрек от разни ципи и кожи и го нарязваме на хапки.

Смесваме в купичка зехтина, наситнения дафинов лист и ситно нарязаните скилидки чесън. Слагаме хапките от бъбрека вътре и мариноваме в хладилник за около 20 минути.

Нарязваме филето на пилешки хапки, а лука на резенчета. Изцеждаме маринованите хапки от бъбрека и запазваме маринатата. Нанизваме последователно на шишчетата парченца от лука, бъбрека, пилешкото месо и шунката.

Намазваме леко с мазнина загрятата скара на барбекюто и печем готовите пилешки шишчета за около 5-10 минути, в зависимост от нашите предпочитания. Обръщаме ги често, за да не загорят, а по време на печенето намазваме с маринатата и сухото шери.

Поднасяме вкусните пилешки шишчета по фермерски по желание с меден сос.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: