Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Гнезда»Птичи гнезда с яйца и кайма

Птичи гнезда с яйца и кайма

Птичи гнезда с яйца и кайма
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • яйца - 8 бр.
  • кайма - 500 г
  • хляб - 1 филийка
  • моркови - 1 бр.
  • прясно мляко - 50 мл
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1 - 2 щипки сух
  • олио - 10 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете прясното мляко в купичка и потопете филийката хляб за 10 мин. в него. За лука използвайте едната част на ренде, а за моркова - ситната.

В друга по-голяма купа смесете зеленчуците, каймата, едно яйце и напоената филийка хляб. Овкусете с подправките, добавете магданоза и олиото. Омесете каймата.

Готовата кайма разделете на седем равни части. От всяка направете гнездо.

Вземете тава за печене и заредете гнездата от кайма. Във всяко чукнете яйце. Може да поръсите със сол и червен пипер.

Птичите гнезда с яйца и кайма се запичат в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: