Начин на приготвяне
Картофите се сваряват в подсолена вода, стриват се с вилица, докато са горещи, и се смесват с половината прясно мляко, половината краве масло, 1 яйце и сол.
В тавичка, обилно намазана с растително масло и наръсена с галетата, се разстила полученото пюре.
Върху него се оформят 4 кубчинки от ситно нарязания спанак, смесен с останалото прясно мляко, черен пипер и сол, като в средата на купчинките се прави вдлъбнатина.
В нея се слага парче от маслото.
Така приготвеното ястие се поръсва с останалото разтопено масло и се пече в умерена фурна 30 минути, след което във вдлъбнатините на спанака се чуква от ниско по 1 яйце и се поръсва с малко сол и червен пипер.
Ястието отново се слага във фурната и се пече, докато яйцата се забулят от побелелия белтък.
Поднася се със салата по избор.