Начин на приготвяне
Сложете картофите да се варят. Нарежете ситно овнешкото месо и го смелете на кайма. Размесете каймата с измития и отцеден ориз, ситно накълцания лук, черен млян пипер на вкус, сол, магданоза.
Настържете доматите и ги запържете в сгорещената мазнина. От каймата оформяйте кюфтета, овалвайте ги в брашно и ги пускайте във врящия доматен сос.
Прибавете дафиновите листа, двете цели люти чушки и сол и черен пипер на вкус. Оставете ястието да къкри до готовност на кюфтетата.
От сварените картофи, 2 с.л. масло и сол на вкус пригответе картофено пюре. Отгоре разпределете кюфтетата с домати и поднесете кюфтетата по родопски със стрък пресен магданоз.
Коментари
Добре че знам български рецепти!