Начин на приготвяне
Ориза (3 с.л.) измиваме и смесваме с каймата (1 пакетче). Омесваме каймата хубаво и оформяме кюфтенца. Овалваме кръглите кюфтенца в брашно. В тенджерка, наливаме олиото (3-4 с.л.) и слагаме да се запържат кюфтенцата от всички страни.
Когато са готови, ги изваждаме от мазнината и в нея задушаваме с малко топла вода, почистените и настъргани ситно лук (1 бр.) и морков (1 бр.). Ръсваме и смлян черен пипер на вкус.
Като омекнат и течността изври, внимателно наливаме топла вода (2 ч.ч. приблизително). Изчакваме да заври водата и пускаме запържените кюфтенца. Варим, докато оризът в кюфтенцата се свари. Дръпваме тенджерата от котлона.
В купичка сипваме Маги фикс за спагети Карбонара (1 пакетче) и разтваряме с прясно мляко (1 ч.ч.). Разбъркваме с бъркалка и изливаме в ястието.
Връщаме тенджерата на котлона и варим още няколко минути до предпочитаната гъстота на соса. Може да долеем вода или да сгъстим допълнително с разтворено в малко вода натурално нишесте. Сервираме нашите кюфтета в сос, докато ястието е още топло.