Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета с ориз и бял сос

Кюфтета с ориз и бял сос

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148572563224
Кюфтета с ориз и бял сос
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
18/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • кайма - 1 пакетче от 250 г с подправки
  • ориз - 3 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер
  • прясно мляко - 1 ч.ч. от 300 - 350 мл
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • брашно - за овалване на кюфтенцата
  • универсална подправка - 1 пакетче Фикс Маги за спагети Карбонара
  • нишесте - за сгъстяване соса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ориза (3 с.л.) измиваме и смесваме с каймата (1 пакетче). Омесваме каймата хубаво и оформяме кюфтенца. Овалваме кръглите кюфтенца в брашно. В тенджерка, наливаме олиото (3-4 с.л.) и слагаме да се запържат кюфтенцата от всички страни.

Когато са готови, ги изваждаме от мазнината и в нея задушаваме с малко топла вода, почистените и настъргани ситно лук (1 бр.) и морков (1 бр.). Ръсваме и смлян черен пипер на вкус.

Като омекнат и течността изври, внимателно наливаме топла вода (2 ч.ч. приблизително). Изчакваме да заври водата и пускаме запържените кюфтенца. Варим, докато оризът в кюфтенцата се свари. Дръпваме тенджерата от котлона.

В купичка сипваме Маги фикс за спагети Карбонара (1 пакетче) и разтваряме с прясно мляко (1 ч.ч.). Разбъркваме с бъркалка и изливаме в ястието.

Връщаме тенджерата на котлона и варим още няколко минути до предпочитаната гъстота на соса. Може да долеем вода или да сгъстим допълнително с разтворено в малко вода натурално нишесте. Сервираме нашите кюфтета в сос, докато ястието е още топло.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: