Начин на приготвяне
Омесваме каймата с подправките и ориза, правим кюфтета и пускаме в тенджера с вряща вода заедно с олио и масло. Варим до готовност на ориза и изваждаме кюфтенцата в чиния, като оставяме тенджерата на огъня с бульона от кюфтетата.
Приготвя се бял сос от разбити яйца, кисело мляко, нишесте и лимонов сок. Взема се черпак от горещия бульон, сипваме в соса и бъркаме да стане хомогенна смес.
Дръпва се тенджерата от котлона и към нея сипваме приготвения сос. Връщаме тенджерата на котлона да се сгъсти съдържанието ѝ.
Прибавяме и кюфтенцата и готвим за още 4-5 минути. Поднасяме готовото фрикасе с магданоз или шарена сол.