Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Фрикасе»Кюфтета с бял сос Фрикасе

Кюфтета с бял сос Фрикасе

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Кюфтета с бял сос Фрикасе
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кайма - 500 г
  • ориз - 3 с.л.
  • кимион
  • черен пипер
  • сос
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • яйца - 2 бр.
  • нишесте - 2 - 3 с.л. царевично
  • олио - 50 мл
  • масло - 50 г
  • сол - на вкус
  • магданоз
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме каймата с подправките и ориза, правим кюфтета и пускаме в тенджера с вряща вода заедно с олио и масло. Варим до готовност на ориза и изваждаме кюфтенцата в чиния, като оставяме тенджерата на огъня с бульона от кюфтетата.

Приготвя се бял сос от разбити яйца, кисело мляко, нишесте и лимонов сок. Взема се черпак от горещия бульон, сипваме в соса и бъркаме да стане хомогенна смес.

Дръпва се тенджерата от котлона и към нея сипваме приготвения сос. Връщаме тенджерата на котлона да се сгъсти съдържанието ѝ.

Прибавяме и кюфтенцата и готвим за още 4-5 минути. Поднасяме готовото фрикасе с магданоз или шарена сол.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: