Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Перфектните кюфтета в бял сос

Перфектните кюфтета в бял сос

Христинка КолеваХристинка Колева
Новак
103411716181
Перфектните кюфтета в бял сос
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
23/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Кюфтенцата са толкова вкусни благодарение на сосчето - заедно правят едно чудно ястие"

Необходими Продукти

  • за кюфтетата
  • лук - 1 глава
  • кайма - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • ориз - 1 к.ч.
  • хляб - 1 филия стар
  • черен пипер
  • за соса
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • краве масло - 40 г
  • целина - 1 стрък
  • магданоз - 3 стръка
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • кисело мляко - 300 г
  • прясно мляко - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата с нарязания на ситно лук, ориза, черния пипер и накисната предварително и изцедена филия хляб.

Омесете я и оформете от нея малки кюфтенца. Оваляйте ги след това в брашно.

Добавете нарязаните лук, морков, целина и магданоз в 1 и 1/2 л вода. Осолете ги и оставете зеленчуците да се варят до полуготовност.

Пуснете кюфтенцата вътре и ги оставете да се варят още около 25 минути.

Извадете ги заедно със зеленчуците, пасирайте ги и отново ги върнете в течността.

Разтопете маслото в тенджера и добавете брашното.

Щом се запържи, сипете малко бульон.

Разбийте яйцата с телена бъркалка и сипете към тях млеката.

Разбъркайте сместа и я сипете към бульона.

Добавете кюфтетата в белия сос.

Оставете ги да поврат още малко и ги махнете от огъня.

Насладете се на перфектните кюфтета в бял сос.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: