Начин на приготвяне
Смесете каймата с нарязания на ситно лук, ориза, черния пипер и накисната предварително и изцедена филия хляб.
Омесете я и оформете от нея малки кюфтенца. Оваляйте ги след това в брашно.
Добавете нарязаните лук, морков, целина и магданоз в 1 и 1/2 л вода. Осолете ги и оставете зеленчуците да се варят до полуготовност.
Пуснете кюфтенцата вътре и ги оставете да се варят още около 25 минути.
Извадете ги заедно със зеленчуците, пасирайте ги и отново ги върнете в течността.
Разтопете маслото в тенджера и добавете брашното.
Щом се запържи, сипете малко бульон.
Разбийте яйцата с телена бъркалка и сипете към тях млеката.
Разбъркайте сместа и я сипете към бульона.
Добавете кюфтетата в белия сос.
Оставете ги да поврат още малко и ги махнете от огъня.
Насладете се на перфектните кюфтета в бял сос.
Коментари
Благодаря от сърце за рецептата, Хриси! Бъди здрава!