Начин на приготвяне
В тенджера с вряла подсолена вода, сложете пилето да се вари.
Щом месото започне да се отделя от кокалите, то е готово. Отделете го настрани, но не изхвърляйте бульона. Той ще ни е необходим по-нататък. Месото разпределение на малки парчета.
Предварително си подгответе киселото мляко с разбити жълтъци.
В друга тенджера загрейте маслото. В него запържете 3 пресования скилидки чесън. След това добавете поетапно брашното. Нужно е да бъркате постоянно и енергично. Важно е да не загори. Щом брашното започне да се запича (покафенява), започнете да добавяте от пилешки бульон. Продължавайте да бъркате.
Ред е да добавите и киселото мляко с жълтъци. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете и сока на половин лимон. Оставете да поври 5 минути. Добавете и парчетата месо към фрикасето.
Пиле фрикасе с чесън е готово. При сервиране поръсете с магданоз готовото пилешко фрикасе. Да ви е сладко!