Пиле фрикасе с чесън

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088111k3571
Пиле фрикасе с чесън
Снимка: Аника Войт
1 / 2
11/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 650 - 700 г (от бутче препоръчвам)
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • масло - 60 г
  • брашно - 80 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • лимонов сок - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с вряла подсолена вода, сложете пилето да се вари.

Щом месото започне да се отделя от кокалите, то е готово. Отделете го настрани, но не изхвърляйте бульона. Той ще ни е необходим по-нататък. Месото разпределение на малки парчета.

Предварително си подгответе киселото мляко с разбити жълтъци.

В друга тенджера загрейте маслото. В него запържете 3 пресования скилидки чесън. След това добавете поетапно брашното. Нужно е да бъркате постоянно и енергично. Важно е да не загори. Щом брашното започне да се запича (покафенява), започнете да добавяте от пилешки бульон. Продължавайте да бъркате.

Ред е да добавите и киселото мляко с жълтъци. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете и сока на половин лимон. Оставете да поври 5 минути. Добавете и парчетата месо към фрикасето.

Пиле фрикасе с чесън е готово. При сервиране поръсете с магданоз готовото пилешко фрикасе. Да ви е сладко!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: