Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Фрикасе»Перфектното Пиле Фрикасе

Перфектното Пиле Фрикасе

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Перфектното Пиле Фрикасе
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Търсите перфектната рецепта за пиле фрикасе? Ето я"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 500 г
  • яйца - 1 бр. + 1 жълтък
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • краве масло - 4 с.л. меко
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • чесън - 3 скилидки, стар
  • чесън - 3 стръка, пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките бутчета и ги обезкостете - нарежете месото на парчета.

Настържете скилидките чесън и ги сложете в дълбок тиган с със сгорещено олио и масло.

Разбъркайте и сипете брашното - бъркайте, за да не загори.

Налейте бульона на порции при непрекъснато бъркане.

Варете на умерена температура за около 10 минути при непрекъснато разбъркване.

Прехвърлете месото.

За застройката разбийте яйцето и жълтъка заедно с киселото мляко.

Сипете няколко черпака в нея от вкусното фрикасе и след това върнете обратно в тенджерата.

Разбъркайте го добре и го оставете на слаб огън за още малко.

Насладете се Перфектното Пиле Фрикасе. При поднасяне го поръсете с накълцан на ситно пресен чесън.

Вкусно фрикасе можете да си приготвите и по тази изпитана рецепта за фрикасе или ако желаете, наблегнете на класическото пилешко фрикасе.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: