Начин на приготвяне
Пилешките гърди, моркови, лук и чушката се сваряват в около 1 л вода.
Не е необходимо зеленчуците да се режат на ситно. Просто ги разполовете.
След като продуктите се сварят, бульонът се прецежда, месото се накъсва на парчета.
Зеленчуците може да използвате за друго ястие или да си ги хапнете. Те се използват само да предадат аромат на бульона.
Киселото мляко се разбива с жълтъците и брашното и се слага на слаб огън на котлона.
Бърка се непрекъснато, докато започнат да се образуват мехурчета, след което към сместа се добавят няколко черпака от горещия бульон.
Получената каша се връща в тенджерата. Готовото пиле фрикасе се поднася поръсено с черен пипер или с магданоз.
Уникално вкусно пиле фрикасе с яйца и кисело мляко.
Ако рецептата ти харесва, опитай и традиционното пилешко фрикасе или другите ни изпитани рецепти за фрикасе.
Коментари