Начин на приготвяне
Някои от продуктите за лимоновия кекс е хубаво да бъдат на стайна температура - кисело млякото и яйцата. Оставете ги извън хладилник половин час преди да започнете с приготовленията.
В купа пресейте брашното и бакпулвера. В друг съд чукнете яйцата и разбийте заедно със захарта с миксер - първо на по-слаба, после да силна степен.
Без да спирате уреда сипете олиото. След минута добавете и киселото мляко. Следват ваниловата захар и есенцията.
Последна изсипете сухата смес от брашно и бакпулвер, на части. Хубаво разбъркайте и изсипете във форма за кекс.
Ароматният кекс се пече за 20-25 мин. на 180 градуса. След това допечете за още 20 мин. на 160 градуса или до суха клечка.
Докато изстива, пригответе лимоновата глазура. В купа сипете сока от 1/2 лимон, разбъркайте с пудрата захар.
Трябва да се получи бяла на цвят глазура с гъстотата на боза. Уверете се, че домашният сладкиш е изстинал преди да я изсипете.
Щом го направите, може да поднесете обикновения кекс с яйца, кисело мляко и глазура!