Начин на приготвяне
Кекс с какаова глазура и ягоди - вкусен и сочен сладкиш с плодове.
Разбивам яйцата със захарта, докато побелеят. Добавям олиото и водата и разбъркваме. Добавяме брашното, щипка сол, ванилията и бакпулвера. Нарязвам измитите ягоди на малки парчета.
В намазнена и леко набрашнена форма за кекс наливаме част от кексовата смес и след това слагаме ягодите. Аз ги нареждам в средата, така при нарязване в средата на всяко парченце кекс да има ягодова разцветка.
След това изсипвам останалата част от формата и пека в загрята на 180 градуса фурна. Печем, докато кексът се надигне и придобие кафеникав загар.
За да сте сигурни, че е опечен и отвътре, проверяваме с дървен шиш или клечка за зъби. Когато по нея не се залепва тесто, е готов.
Оставяме го да се охлади и през това време приготвяме какаовата глазура.
Приготвяме глазурата, като смесваме захарта, водата, маслото и какаото и загряваме на котлон, докато заври за около 2-3 минути, докато се получи еднородна смес.
Заливаме с нея кекса и сервираме с пресни ягоди.