Начин на приготвяне
Пресейте брашното и добавете бакпулвера, разбъркайте.
В купа разбийте яйцата със захарта на пухкав крем, добавете олиото, настърганата лимонова кора, лимоновия сок и киселото мляко, разбъркайте добре. На етапи към сместа прибавете брашното, при непрекъснато бъркане с шпатула.
В намаслена кексова форма с малко масло сипете сместа и леко разклатете формата, поставете я в предварително нагрята на 170 градуса фурна и печете до готовност за около 40 минути.
Докато готовият кекс се охлажда, смесете всички съставки за глазурата в купа и разбъркате докато получите гладка еднородна смес.
Обърнете кекса в подходяща чиния и оставете да се охлади. С лъжица нанесете глазурата върху него и поръсете с настъргана лимонова кора.