Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и захарта до получаване на пухкав еднороден крем.
Прибавете рикотата и омекналото масло, отново разбъркайте хубаво.
Към сместа сипете сока от лимоните и лимоновата кора с ванилията. Оставете 3 лъжици сок за глазурата.
Отделно пресейте брашната с бакпулвера и ги добавете на части към мократа смес.
Разбъркайте и сипете в намазнена и набрашнена кексова форма.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете кекса до готовност - около 50 минути.
Обърнете го върху решетка, за да изстине.
За глазурата разбийте белтъка и пудрата захар. Налейте на части лимоновия сок и залейте охладения кекс.
Изчакайте глазурата да се втвърди изцяло и украсете кекса.
Вкусният кекс с глазура е готов.