Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Фрикасе»Пиле фрикасе с яйца и кисело мляко

Пиле фрикасе с яйца и кисело мляко

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1074731832
Пиле фрикасе с яйца и кисело мляко
Снимка: Кристина Бонева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Уникално вкусно пиле фрикасе с яйца и кисело мляко"

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 400 г
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1 гл.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • яйца - 2 бр. (жилтъци)
  • брашно - 4 или 5 с.л.
  • магданоз - по желание
  • вода - около 1.200 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди, моркови, лук и чушката се сваряват в около 1 л вода.

Не е необходимо зеленчуците да се режат на ситно. Просто ги разполовете.

След като продуктите се сварят, бульонът се прецежда, месото се накъсва на парчета.

Зеленчуците може да използвате за друго ястие или да си ги хапнете. Те се използват само да предадат аромат на бульона.

Киселото мляко се разбива с жълтъците и брашното и се слага на слаб огън на котлона.

Бърка се непрекъснато, докато започнат да се образуват мехурчета, след което към сместа се добавят няколко черпака от горещия бульон.

Получената каша се връща в тенджерата. Готовото пиле фрикасе се поднася поръсено с черен пипер или с магданоз.

Уникално вкусно пиле фрикасе с яйца и кисело мляко.

Ако рецептата ти харесва, опитай и традиционното пилешко фрикасе или другите ни изпитани рецепти за фрикасе.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Готвя подобно фрикасе но не запържвам брашното,а го разреждам с малко вода и прибавям към бульона . Яйцето и киселото мляко разбивам и прибавям вече към сгъстилият се бульон, а също накрая 30гр. Масло.
08.10.2024 17:19