Пиле с кисело мляко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Пиле с кисело мляко1 / 2
25/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 гр.
  • кисело мляко - 600 гр.
  • гъби - консервирани 150 гр.
  • ябълки - 1 бр.
  • зелена салата - листа
  • магданоз
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок
  • масло - 20 гр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се сварява в подсолена вода, обезкостява се и се нарязва на ивици.

Гъбите се нарязват на дребно, а ябълката се обелва, настъргва се на ренде и се наръсва с лимонов сок. Смесват се отцеденото през тензух кисело мляко, пилешкото месо, гъбите, ябълката, счуканият със сол чесън, посоляват се и се разбъркват.

Готовата смес се оформя върху листа от зелена салата и се украсява с розичка от краве масло и листа от магданоз.

Отцеденото кисело мляко може да се замени с майонеза, разбита с малко кисело мляко.

Рейтинг

3.6
50
43
32
20
10
Дай твоята оценка: