Пълнена тиква по родопски

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Пълнена тиква по родопски
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
125 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4
"И вие ли смятате, че е гениално да приготвите крехко свинско в естествен гювеч от тиква, защото и ние така"

Необходими продукти

  • свинско месо - 600 г плешка
  • гъби - 300 г стерилизирани
  • царевица - 300 г от консерва
  • тиква - 1 брой (около 1, 3 кг)
  • кромид лук - 2 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • мащерка - 1 стрък
  • кориандър - 2 щипки, смлян
  • черен пипер - 2 щипки, смлян
  • сол - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрязваме капака на тиквата и го запазваме. Почистваме тиквата от семките, поръсваме със солта и оставяме да престои така около 1 час, след което я изплакваме.

Нарязваме месото на парчета. Наситняваме лука и го запържваме за кратко в сгорещеното олио, след което прибавяме нарязаното месо и пържим още 5 минути.

Нарязваме гъбите на едро, наситняваме чесъна и добавяме към месото заедно със соевия сос, подправките и царевицата.

С готовата вече смес пълним тиквата, слагаме капака и печем около 2 часа в предварително загрята фурна на 150 градуса.

Поднасяме готовата пълнена тиква по родопски.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: