Начин на приготвяне
Сваряваме пилето във вода, обезкостяваме го.
Разбиваме яйцата и към тях прибавяме пресятото брашно и солта и омесваме много добре меко тесто, ако има нужда, добавяме още брашно.
От тестото правим 12 топки, които оставяме за кратко да починат и от всяка точим на кора, колкото е голяма тавата, в която ще приготвяме баницата.
Покриваме разточените кори с кърпа, за да не изсъхнат.
Върху котлон слагаме тенджера с вода и я оставяме да заври и към нея прибавяме 1 с.л.
Отделно приготвяме дълбок съд със студена вода.
В тавата изсипваме част от мазнината, върху нея поставяме една кора, върху която разпределяме част от пилето, накъсано на парчета, и част от задушения в малко мазнина лук и поръсваме с мазнина.
Останалите кори, всяка нарязана на четири парчета, слагаме за кратко във врящата вода, а после и в студената.
Редим корите една върху друга като върху всяка слагаме част от плънката от пилето и лука, като не забравяме да слагаме и от мазнината.
Последната кора я поставяме цяла.
Баницата пържим върху котлона, ако тавата е по-голяма, може да се пържи върху два котлона едновременно като се внимава да не загори.
Когато се изпържи отдолу, се обръща с помощта на капак или тава, по-голяма от тази, в която пържим баницата и я поставяме в тавата, така че да се изпържи и от другата страна.