Ezine.bg»Рецепти»Баница»Къпана баница на тиган

Къпана баница на тиган

Къпана баница на тиган
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
10/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"Бърза, лесна и вкусна къпана баница на тиган, от която всеки бърза да си хапне - и как няма, само я вижте"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно
  • яйца - 5 бр.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 2 с.л.
  • За плънката
  • сирене - 250 г
  • краве масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто и го оставете настрана за около 30 минути.

Разделете го след това на топчета, които разточете отделно на тънка кора.

Отделете две кори, а останалите подредете една върху друга, като преди това поръсете между тях с малко брашно.

Сложете тенджера с вода на котлона и пускайте вътре един по един листата без заделените.

Оставете ги за по около 40 секунди и ги извадете.

Намажете един голям тиган с малко масло и сложете в него едната заделена кора.

Отгоре сложете един от другите листове, поръсете с малко сирене и разтопено масло - отгоре продължете да редите вкусната баница в същия ред до изчерпване на количества.

Завършете с втората заделена кора.

Изпечете я от двете страни на средна степен до готовност.

Къпаната баница на тиган е много вкусна.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: