Ezine.bg»Рецепти»Баница»Баница на тиган»Баница на тиган с червена леща

Баница на тиган с червена леща

Баница на тиган с червена леща
Снимка: Мина Димитрова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Баница на тиган с червена леща - вкусна, засищаща и ароматна. Хрупкава отвън и с нежен пълнеж."

Необходими продукти

  • кори за баница - 500 г
  • червена леща - 300 г
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • зехтин
  • червен пипер
  • черен пипер
  • мащерка
  • джоджен
  • къри
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата за баничките се измива в няколко води и се оставя да се накисне в студена вода за няколко часа, а може и една нощ. Прецеждаме лещата с гевгир от водата и измиваме отново.

В тиган задушаваме лука с малко зехтин и вода до омекването му и прибавяме лещата. Наливаме вода и оставяме на слаб огън до сваряване на лещата.

Овкусяваме със сол, черен и червен пипер, мащерка, къри, джоджен и розмарин. Добавяме доматеното пюре и оставяме плънката да изври течността и да остане на мазнина.

Взимаме една кора намазняваме я леко със зехтин. Прегъваме на две и поставяме от изстиналата плънка с леща прегъваме от двете страни и след това до края до получаване на правоъгълник.

Така процедираме с останалите продукти като правим индивидуални банички, които печем в сух тиган на умерен котлон от двете страни до получаване на приятна коричка. При сервиране режем по диагонал всяка баничка на тиган да получим вкусни триъгълници.

Баница на тиган с червена леща - вкусна, засищаща и ароматна. Хрупкава отвън и с нежен пълнеж.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: