Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от червена леща

Пастет от червена леща

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Пастет от червена леща
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • червена леща - 1 ч.ч.
  • вода - 1 1/2 ч.ч.
  • маслини - 100 г без костилка
  • чесън - 1 силидки
  • орехи - 1 к.ч.
  • кимион - 1/2 к.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червената леща поставяме в тенджера с водата и оставяме да ври за около 15 минути .

След като премахнем, оставяме да се охлади.

Почистваме орехите, поставяме ги в тавичка и запичаме за кратко време във фурната.

След като изстинат, ги поставяме в блендера, добавяме, маслините, скилидката чесън, зехтина и пасираме.

След като сме пасирали всичко, към тях добавяме сварената червена леща, кимиона, лимоновия сок и солта и отново пасираме.

Получава се гладък зеленчуков пастет, която прехвърляме в купа и тогава поливаме със зехтина пастета червена леща.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Получи се много вкусен пастет
09.11.2024 16:12