Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Пилаф от червена леща

Пилаф от червена леща

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k968957
Пилаф от червена леща
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Перфектната вегетарианска вечеря или вкусна гарнитура - леща пилаф"

Необходими продукти

  • червена леща - 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 к.ч.
  • сол
  • чубрица - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме и запържваме лука, посоляваме.

Измиваме лещата и слагаме да се вари при лука с вода, която покрива лещата. Посоляваме и овкусяваме с чубрица.

Варим на среден огън, като внимаваме да не загори нашия пилаф.

Сваляме от котлона в момента, в който водата е поета от лещата.

Покриваме и оставяме да изпръхне ястието с червена леща.

Вкусен пилаф от червена леща - вкусна постна рецепта!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: