Начин на приготвяне
Разбийте леко яйцата със солта и добавете брашното, като замесите много добре меко тесто, като за баница, без да слагате вода. Разделете тестото на 14 топки и ги оставете да починат за около 15 мин. От всяко топче разточете кора с големината на тавата в която ще печете баницата.
Нареждайте корите една върху друга, като между тях слагайте чиста хартия, за да не се слепнат. Кипнете на котлона една плитка и широка тенджера с подсладена вода и още една - с подсолена, но студена вода.
Сложете първата кора в намазнена тава и я намажете с разтопеното масло. Втората кора потопете за секунди в горещата сладка вода, и веднага след това в студената. Отцеждате я и я слагате върху първата кора. Отново я мажете с разтопено масло и така с всички останали кори.
През 3-4 кори поръсвайте обилно със сирене. Последната кора сложете без да е обработена като останалите. Сложете баницата да се пече в предварително загрята умерена фурна до зачервяване. Готовата баница поръсете с вода.
По същия начин се прави баницата, ако използвате готови турски кори.
Коментари
Колкото до одринските кори, не знам колко общо имат с Одрин, но са си български, не само защото са правени тук.