Начин на приготвяне
За този Гюл бюрек ползвах турски кори на сач. В пакет от 500 г са 6 броя кръгли кори.
Направих половината. Ако ползвате всички, увеличете двойно продуктите.
Нарежете корите на четири триъгълника. Така ще се получат 12 броя. Подредете ги един върху друг.
В купа разбийте яйцата. Добавете към тях прясното мляко, олиото и бакпулвера, като разбърквате добре след всеки добавен продукт.
В друг съд натрошете сиренето и настържете кашкавала.
Намажете тава с диаметър 28 см с малко олио или масло.
Сложете върху всяка кора по две супени лъжици от яйчената смес и разнесете равномерно.
В широкия край на триъгълника сложете от плънката. Навийте на руло и после на охлюв. Така ще се получат розичките.
Наредете ги в тавата и полейте с останалата яйчена смес.
Нарежете маслото на 12 парчета и сложете по едно в центъра на всяка розичка.
Поръсете с маково семе или сусам, според предпочитанията ви.
Оставете бюрека за 10-15 минути да поеме течността, а през това време загрейте фурната на 180 градуса.
Печете Гюл бюрека около 30 минути, докато леко се зачерви.
Поднесете топъл с чаша айрян и се насладете.
Добър апетит!