Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Ребърца»Агнешко на барбекю в Тандури стил

Агнешко на барбекю в Тандури стил

Агнешко на барбекю в Тандури стил1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
82 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешки ребърца - 1.2 кг
  • чесън - 1 скилидка
  • джинджифил - 1 ч.л. пресен
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • куркума - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • гарам масала - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тандур е глинена пещ/фурна, която гори на дървени въглища. Този стил на готвене, започнат първоначално в Монголия, е много подходящ за печено пилешко, телешко, риба и дори за зеленчуци. Печем това ястие на нашето барбекю на дървени въглища.

Подготвяме агнешките ребърца, като премахваме всякакви ципи от тях. Оформяме с остър нож ръбовете на месото, за да не се разцепят при печенето.

Правим паста с помощта на натрошената скилидка чесън, джинджифила, черния пипер, куркумата, сладкия пипер, гарам масалата и киселото мляко, като смесваме и разбъркваме добре всичките тези съставки. Намазваме агнешките ребърца с тази паста и ги оставяме да отлежат за един час.

Загряваме предварително барбекюто и намазваме грила с малко мазнина. Печем маринованите котлети за около 6 минути от всяка страна или по наше предпочитание.

Сервираме вкусното агнешко на барбекю със свежа салата или със зеленчуци на скара.

Агнешко на барбекю в Тандури стил е наслада за сетивата.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: