Начин на приготвяне
Тандур е глинена пещ/фурна, която гори на дървени въглища. Този стил на готвене, започнат първоначално в Монголия, е много подходящ за печено пилешко, телешко, риба и дори за зеленчуци. Печем това ястие на нашето барбекю на дървени въглища.
Подготвяме агнешките ребърца, като премахваме всякакви ципи от тях. Оформяме с остър нож ръбовете на месото, за да не се разцепят при печенето.
Правим паста с помощта на натрошената скилидка чесън, джинджифила, черния пипер, куркумата, сладкия пипер, гарам масалата и киселото мляко, като смесваме и разбъркваме добре всичките тези съставки. Намазваме агнешките ребърца с тази паста и ги оставяме да отлежат за един час.
Загряваме предварително барбекюто и намазваме грила с малко мазнина. Печем маринованите котлети за около 6 минути от всяка страна или по наше предпочитание.
Сервираме вкусното агнешко на барбекю със свежа салата или със зеленчуци на скара.
Агнешко на барбекю в Тандури стил е наслада за сетивата.