Начин на приготвяне
Почистваме месото от свински гърди от ципи и жили и го нарязваме на 2, 5 см кубчета. Нарязваме пиперките на 2 см квадратчета. Изцеждаме ананаса и запазваме сока.
Нанизваме на шишче последователно едно кубче месо, едно квадратче пиперка и едно кубче ананас и пак наново. Нанизваме всички шишчета със зеленчуци, като предварително ги намокряме с вода.
Смесваме портокаловия сок с ананасовия сок, белия оцет, кафявата захар и лютия чили сос. Слагаме готовите шишчета в порцеланова или стъклена купа и ги заливаме с половината течност.
Увиваме купата с фолио и я оставяме за около 3 часа в хладилник, а може и за цяла нощ. Подготвяме барбекюто 1 час преди печене.
Правим сладко киселия сос. Изсипваме другата половина от марината в малък тиган. Смесваме царевичното брашно с малко марината в малка купа и хубаво разбъркваме, а след това добавяме към течността в тигана.
Разбъркваме на средна температура докато заври и се сгъсти, а след това прехвърляме соса в малка купа за сервиране.
Слагаме маринованите свински шишчета на горещата намазнена скара на барбекюто и ги печем за около 15 минути, като ги обръщаме от всички страни.
Вече можем да сервираме нашите Свински шишчета на барбекю.