Начин на приготвяне
Нарязваме пилешките гърди на малки квадратни хапки. Смесваме настъргания лук, лимоновия сок, настъргания джинджифил, самбал оелек соса, кафявата захар и сусамовото олио.
Изсипваме тази течност върху нарязаното пилешко месо и хубаво разбъркваме, за да попие навсякъде. Оставяме го да се маринова за 1 час в хладилник. А през това време накисваме 12 бамбукови шишчета в студена вода.
Махаме пилешките хапки от маринатата и ги забождаме на шишчетата. Слагаме ги на загрятия грил на барбекюто за около 6 минути, като ги обръщаме от всички страни. Трябва да станат кафеникави. Ако е необходимо, мажем пилешките шишчета с малко зехтин.
Слагаме останалата марината в тиган и го слагаме в края на загрятото барбекю или скара. Добавяме кокосовото мляко и фъстъченото масло и разбъркваме, докато сместа се сгъсти и заври. Сервираме пилешките сатай шишчетата в плато и ги поръсваме със сусамовите семенца. Гарнираме със задушен ориз и сервираме със сатай сос.
Невероятно вкусни мариновани шишчета по индонезийска рецепта.