Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешки бут с лук и бира на фурна

Агнешки бут с лук и бира на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
155 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • агнешки бут - 2 кг
  • зелен лук - 2 - 3 връзки
  • краве масло - 300 г
  • чесън - 4 скилидки
  • бира - 250 мл
  • лук - 1 глава кромид
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 3 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете агнешкото, измийте го и го подсушете добре.

Намажете го хубаво с подправките и го сложете в леко намазнена голяма тава. Залейте го с бирата.

Сложете навсякъде по него парчета масло и добавете нарязания на ситно стар лук и пресен лук.

Сложете месото да се пече за около 2 часа под фолио.

След това махнете фолиото и оставете печеното агнешко да получи лек загар.

Поднесете го със свежа салата.

Агнешкият бут с лук и бира на фурна е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: