Начин на приготвяне
Направете разрез по дължина на костта в бутчето, махнете част от месото, за да се оформи джобче, в който да се постави плънката.
Бутчето се поставя в подходящ съд и се накисва с бирата за един час. Лукът се нарязва на дребно и се задушава в растителното масло. Добавят се сварените и нарязани на дребно бъбреци, месото, отрязано от бутчето, и почистеният и измит ориз.
След като се позадушат, се добавя нарязаният на дребно домат.
Поръсва се с черен пипер и се посолява. Плънката се залива с част от водата, в която са врели бъбреците, и малко от бирата, в която е киснато бутчето (съотношението 1:2, 5). Орехите се почистват и се накълцват на едро.
Магданозът се нарязва на ситно. Към плънката се добавят орехите и магданозът. Бутчето се напълва с уврялата плънка и се зашива.
Пече се на умерена фурна. След като се позапече, се правят нарези по месото, посолява се и се намазва с масло.
Пече се до пълно омекване на месото, като от време на време се полива с останалата бира.
Ястието се поднася топло, с гарнитура от пресни зеленчуци по избор.