Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Манджи»Свински бут с лук на фурна

Свински бут с лук на фурна

Свински бут с лук на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свински бут - 600 г
  • олио - 5 с.л.
  • пресен лук - 1 връзка
  • лук - 2 глави
  • домати - 1 бр.
  • зеленчуков микс - 150 - 200 г /грах и моркови/
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • мащерка
  • магданоз
  • червен пипер - пушен
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на хапки, пресният и старият лук се почистват и нарязват на средно големи парчета.

В тенджерка се загрява олио, запържват се свинските хапки до златисто. Предварително са овкусени със сол, черен пипер, соев сос, мащерка и риган.

Добавя се нарязаният лук да омекне, разбърква се добре. Сипва се нарязан на кубчета домат, червен пушен пипер и бульона (разтворен в 600 мл вода) да покрие продуктите.

Към апетитната манджа със свинско се добавя и микса от грах и моркови. Овкусява се със сол и черен пипер, прехвърля се в тава.

Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност на месото, да остане на мазнина.

Сервираме топла гозбата от свински бут с лук на фурна.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: