Начин на приготвяне
Наредете необелените глави лук в тава и ги сложете да се пекат 50-55 мин. в предварително загрята до 200 градуса фурна.
След това ги почистете от люспите, отрежете горната им част и им извадете сърцевината.
Разтопете половината масло, сипете брашно и бъркайте непрекъснато 2-3 мин, като наливате постепенно горещото мляко, като не спирате да бъркате.
Оставете соса да ври 8-10 мин., после добавете останалото масло, посолете и наръсете с черен пипер.
Прибавете към соса накълцаното сварено месо, ситно нарязаните магданоз, зелен лук и чесън, посолете, поръсете с черен пипер и разбъркайте добре.
Напълнете главите лук с плънката и ги запечете 15 мин. в загрята до 180 градуса фурна.