Начин на приготвяне
В касерола сложете 2-3 с.л зехтин и запържете лука с едната скилидка чесън, нарязани на дребно.
Добавете доматите, солта, черния пипер и другата скилидка чесън.
Намалете котлона и оставете да ври, докато сосът се сгъсти. Изключете и заделете.
Измийте тиквичката и нарежете на колелца. Посолете и оставете за половин час.
В дълбока чиния счупете яйцето и разбъркайте с вилица. В друга чиния сложете галетата и ригана.
Потопете всяко колелце тиквичка първо в яйцето, а след това оваляйте в галетата.
Подредете в тавичка панираните тиквички и печете в загрята фурна на 200 °C до готовност. Малко преди да извадите, поръсете с пармезан.
Сервирайте тиквичките с лук на фурна в подходяща чиния заедно със соса.