Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Пресни картофи с лук на фурна

Пресни картофи с лук на фурна

Пресни картофи с лук на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Чудесна гарнитура от пресни картофи към всяко ястие - или основно хапване, както искате"

Необходими продукти

  • картофи - 700 г пресни
  • лук - 1 връзка пресен
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л смлян
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • зехтин - 50 мл
  • зеленчуков бульон - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресни картофи с лук на фурна - за ценителите на вкусните ястия!

Картофите се измиват добре и без да се белят се нарязват на едри парчета. Поставят се в тавичка.

Пресният лук се почиства, нарязва се на дребно и се прибавя към картофите. Зеленчуците се поръсват се със сол на вкус, смлян черен пипер и мащерка. Разбъркват се и се поливат с качествен зехтин.

В тавичката се налива зеленчуков бульон и се покрива с алуминиево фолио. Апетитните картофи се пекат на 200 градуса за около един час, като по средата на печенето се маха фолиото.

Любимите печени картофи могат да се хапват с удоволствие в компанията на една студена бира.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: