Начин на приготвяне
В чиния се смесват брашното и черният пипер. Вратните пържоли се посоляват и овалват в брашното, слагат се в тиган със сгорещено олио и се запържват за кратко от двете страни.
Изваждат се свинските пържоли и на тяхно място се поставя почистените и нарязани лук и морков. След кратко разбъркване се прибавят нарязаните на филийки гъби.
Зеленчуците се овкусяват със сол, черен пипер и суха мащерка. В тенджера от йенско стъкло се поставят половината пържоли. Отгоре се слагат половината от запържените лук, морков и гъби.
Слагат се останалите пържоли и останалите зеленчуци. В тенджерата се налива малко бяло вино, похлупва се с капак и сочните пържоли се слагат във фурната.
Пекат се на 200 градуса за около час. Лесна и вкусна рецепта за задушени вратни пържоли с гъби, подходяща както за обяд, така и за вечеря. Чудесен начин да приготвите месо от свински врат!