Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Задушени вратни пържоли с гъби

Задушени вратни пържоли с гъби

Задушени вратни пържоли с гъби
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Добър апетит с най-вкусните задушени пържоли с гъби, които сте опитвали"

Необходими продукти

  • свински пържоли - 2 бр. вратни
  • сол
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л. смян
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 300 г
  • бяло вино - 100 мл
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чиния се смесват брашното и черният пипер. Вратните пържоли се посоляват и овалват в брашното, слагат се в тиган със сгорещено олио и се запържват за кратко от двете страни.

Изваждат се свинските пържоли и на тяхно място се поставя почистените и нарязани лук и морков. След кратко разбъркване се прибавят нарязаните на филийки гъби.

Зеленчуците се овкусяват със сол, черен пипер и суха мащерка. В тенджера от йенско стъкло се поставят половината пържоли. Отгоре се слагат половината от запържените лук, морков и гъби.

Слагат се останалите пържоли и останалите зеленчуци. В тенджерата се налива малко бяло вино, похлупва се с капак и сочните пържоли се слагат във фурната.

Пекат се на 200 градуса за около час. Лесна и вкусна рецепта за задушени вратни пържоли с гъби, подходяща както за обяд, така и за вечеря. Чудесен начин да приготвите месо от свински врат!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: