Начин на приготвяне
Почистете лука и гъбите, нарежете ги на филийки. Наситнете чесъна и намажете с масло дъното на йенска тавичка.
Овкусете добре пържолите със сол и прясно смлени розов, бял и черен пипер. След това с помощта на четка намажете всяка пържола с майонеза.
Във формата сложете ред пържоли, а между тях поръсете с нарязаните чесън, лук и гъби.
Следва още един ред пържоли, пак лук, чесън и гъби. Разпределете равномерно маслото между пържолките.
Отстрани внимателно налейте бирата и захлупете йената. Сложете пържолите в студена фурна и загрейте на 180-200 градуса. Печете около час и малко повече.
Приготвени по този начин, пържолите са много сочни и крехки. При сервирането ги полейте с малко от отделилия се сос.
Вратните пържоли с гъби на фурна са готови.