Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Вратни пържоли с гъби на фурна

Вратни пържоли с гъби на фурна

ЗориЗори
Новак
1715465k
Вратни пържоли с гъби на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Как да нахраните любимия мъж? - С вратни пържоли с гъби на фурна"

Необходими продукти

  • свински пържоли - 6
  • черен пипер
  • розов пипер
  • бял пипер
  • сол
  • лук - 1 голяма глава
  • печурки - 200 грама
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • масло - 50 грама
  • майонеза - 1 кутия
  • бира - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и гъбите, нарежете ги на филийки. Наситнете чесъна и намажете с масло дъното на йенска тавичка.

Овкусете добре пържолите със сол и прясно смлени розов, бял и черен пипер. След това с помощта на четка намажете всяка пържола с майонеза.

Във формата сложете ред пържоли, а между тях поръсете с нарязаните чесън, лук и гъби.

Следва още един ред пържоли, пак лук, чесън и гъби. Разпределете равномерно маслото между пържолките.

Отстрани внимателно налейте бирата и захлупете йената. Сложете пържолите в студена фурна и загрейте на 180-200 градуса. Печете около час и малко повече.

Приготвени по този начин, пържолите са много сочни и крехки. При сервирането ги полейте с малко от отделилия се сос.

Вратните пържоли с гъби на фурна са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: