Телешко задушено по френски

Телешко задушено по френски1 / 2
29/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1.2 кг бонфиле
  • лук - 3 глави
  • лимони - 3 бр.
  • вино - 1 бутилка, бяло
  • масло - 50 г
  • брашно - 2 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сметана - 250 г
  • жълтъци - 6 бр.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на хапки с желаната големина. Лука нарязваме на едро.

Загряваме маслото в тенджера и запържваме вътре месото и лука за 5-6 минути. Добавяме брашното и запържваме за още 2-3 минути. Посоляваме и добавяме черния пипер.

Изцеждаме сока от лимоните и го сипваме в тенджерата. Наливаме виното и пускаме вътре дафиновия лист. Варим на слаб огън около 1 час.

Разбиваме жълтъците, смесваме ги със сметана и сипваме в тенджерата при месото. Оставяме на котлона, докато заври и отместваме.

Сервираме ястието топло.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: