Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме пилето, нарязваме го на порции.
Обелваме лука, морковите и целината и ги нарязваме на ситно.
В дълбок съд слагаме парчетата пиле, върху тях – лука, морковите и целината. Поръсваме със сол и черен пипер. Оставяме пилето да престои 1-2 часа.
Подсушаваме го и го изпържваме в половината от сгорещеното масло до зачервяване от всички страни.
Нареждаме парчетата в огнеупорен съд и прибавяме лука, морковите и целината.
Почистените гъби запържваме в същата мазнина и прехвърляме при пилето.
Поръсваме със ситно нарязан магданоз и черен пипер, заливаме със сметаната и слагаме ястието да се пече 45 минути под похлупак в умерена фурна.
10 минути преди да извадим ястието, прибавяме дафиновия лист и останалото масло.