Начин на приготвяне
Телешкото се измива и отцежда, нарязва се на порционни парчета.
Олиото и маслото се загряват направо в тенджерата, добавя се телешкото и се запържва при непрекъснато бъркане, докато си промени цвета.
Налива се към телешкото месо 1 литър вряща вода, малко сол, черен пипер, бахар и дафиновия лист.
Добавят се обелените и нарязани на едро картофи и моркови, наситнените, чушка, лук и чесън, ако се наложи се налива допълнително гореща вода, тя трябва да покрива 3-4 пръста продуктите.
Тенджерата се затваря херметически с капака и щом налягането се вдигне и парата започне да свисти, температурата на котлона се намалява и се засичат 30 минути.
След като времето за готвене изтече, котлонът се изключва, изчаква се налягането да падне, за да се отвори тенджерата безопасно и ароматната телешка супа се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз.
Телешка супа с картофи и моркови в тенджера под налягане се овкусява се със сол и лют пиер на вкус и се поднася гореща.
Добър апетит!
Вижте още как да приготвите перфектно телешко печено или пък си сгответе телешки шишчета.