Начин на приготвяне
Обелете картофите, измийте и нарежете на големи парчета.
Лука, моркова, чушката и целината нарежете на дребно.
Измийте месото и нарежете на малки хапки/парчета.
В тенджерата под налягане сложете 3 с.л. олио и запържете месото, докато промени цвета си.
Добавете зеленчуците и картофите. Пържете около 5-6 минути и сложете подправките, червения пипер и доматеното пюре.
Изчакайте няколко минути и налейте вода, колкото да покрие продуктите.
Не слагам много, за да не сгъстявам картофената яхния, след това с брашно.
Затворете с капака, след като заври.
Засичайте 15 минути варене на яхнията със свинско след вдигане на налягането.
Изключете и сервирайте веднага картофената яхния със свинско в тенджера под налягане.