Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Картофена яхния със свинско в тенджера под налягане

Картофена яхния със свинско в тенджера под налягане

Картофена яхния със свинско в тенджера под налягане
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Няма как да срещнете човек, който не обича тази яхнийка с картофки и месце"

Необходими продукти

  • свинско месо - 300 г
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1/2 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • чубрица
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • картофи - 5 бр.
  • целина - 1/2 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте и нарежете на големи парчета.

Лука, моркова, чушката и целината нарежете на дребно.

Измийте месото и нарежете на малки хапки/парчета.

В тенджерата под налягане сложете 3 с.л. олио и запържете месото, докато промени цвета си.

Добавете зеленчуците и картофите. Пържете около 5-6 минути и сложете подправките, червения пипер и доматеното пюре.

Изчакайте няколко минути и налейте вода, колкото да покрие продуктите.

Не слагам много, за да не сгъстявам картофената яхния, след това с брашно.

Затворете с капака, след като заври.

Засичайте 15 минути варене на яхнията със свинско след вдигане на налягането.

Изключете и сервирайте веднага картофената яхния със свинско в тенджера под налягане.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: