Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско варено»Свинско варено със зеленчуци в тенджера под налягане

Свинско варено със зеленчуци в тенджера под налягане

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2209569234
Свинско варено със зеленчуци в тенджера под налягане
Снимка: Чародейката
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Тенджерата под налягане е голямо удобство, особено когато в нея се готви свинско със зеленчуци"

Необходими продукти

  • свинско месо - 600 г нетлъсто
  • лук - 2 дребни глави кромид или 1 стрък праз
  • целина - 1/2 глава
  • моркови - 2 бр. дребни
  • картофи - 1/2 кг
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 равна с.л.
  • вода - 2 литра
  • черен пипер - 2 - 3 зърна
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме свинското месо и го нарязваме на малки парчета, прехвърляме го в тенджера под налягане.

Обелваме и нарязваме картофите, морковите, лука и целината на кубчета.

Заливаме с водата, добавяме сол, червения пипер, зърната черен пипер, зърната бахар, дафиновите листа, олиото и затваряме с капака.

Слагаме на котлона и след вдигането на налягането в тенджерата (след като започне да излиза пара от клапана), намаляваме температурата на котлона, засичаме 20-30 минути.

Изключваме котлона и чакаме парата да спадне, за да можем да отворим тенджерата безопасно.

Поръсваме готовото свинско варено със ситно нарязан магданоз.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: