Лесно свинско варено

Лесно свинско варено
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Лесна рецепта за свинско варено, подходяща както за доказани, така и за начинаещи готвачи"

Необходими продукти

  • свински джолан - 500 г без кост
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • чушки - 1 бр. червена
  • картофи - 3 бр.
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • целина - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета, поставя в тенджера с подсолена вода. Образувалата се пяна се отстранява и се налива олио.

Лукът и чесънът, морковът, главата целина и чушката се нарязват на едро и прибавят към врящото месо.

След като зеленчуците омекнат се прибавят картофите, също нарязани на едро.

Малко преди готовност се нарязват листата целина, а след като се махне тенджерата от котлона се прибавя смляният черен пипер. Поднесете свинското варено топло.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: